Duurzaamheid als basis

Bij Destinus gaan we voluit voor duurzaam ondernemen. Duurzaamheid betekent voor ons streven naar een gezond evenwicht tussen sociale en milieuvriendelijke doelstellingen, zonder het economische belang uit het oog te verliezen.

We streven ernaar om alle processen in onze organisatie en in onze bedrijven verder te verbeteren, zodat ze een positief effect hebben op mens, milieu, maatschappij en economie. We doen dit niet op een eiland, maar zetten ons actief in op duurzame partnerschappen met bedrijven en organisaties in onze regio.

Sociaal werk, dat werkt

Alle bedrijven die behoren tot de Destinus-groep zijn sociale ondernemingen. Op die manier geven we in onze verschillende sectoren werk aan mensen die moeilijk een plaats op de arbeidsmarkt vinden. We kiezen resoluut voor maatwerk en groei: we ontwikkelen de talenten van onze medewerkers en stimuleren hen om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Op deze manier kunnen ze op termijn doorstromen naar een reguliere job.

Ecologisch werken

Alle deelondernemingen van Destinus kiezen voor een milieubewuste aanpak. We gebruiken producten uit de Korte Keten, zetten in op duurzame mobiliteit, hebben oog voor ecologische productiewijzen, springen zuinig om met energie en ondernemen acties om de afvalberg te verkleinen.

SDG’s als leidraad

Als ondernemingengroep hebben we een impact op de samenleving. Om deze invloed in kaart te brengen en om onze ondernemingen steeds het meest duurzame pad te laten kiezen, nemen we de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (of Sustainable Development Goals – SDG’s) van de VN als richtlijn.

Waarde-vol werk

‘Duurzaam’ is slechts één van de waarden die wij bij Destinus nastreven. Alle deelondernemingen kiezen voor een werkwijze gebaseerd op volgende waarden:

Ondernemend

Wij houden van een uitdaging en steken graag de handen uit de mouwen.

Toegankelijk

Destinus staat open voor iedereen, heeft respect voor iedereen en geeft mensen de kans om hun talenten volop te ontplooien.

Klantgericht

We zijn flexibel en passen ons aan de wensen van onze klanten aan.

Geloofwaardig

Ons werk moet goed zijn.
Kwaliteit is een must.

Veelzijdig

We zijn een groep met vele talenten in vele domeinen.